Bladschimmelbeheersing-van advies tot uitvoering Pagina printen

vrijdag 7 december 2018

Bij de bladschimmelbeheersing is het heel belangrijk om eerst te herkennen welke bladschimmel de aantasting in het perceel veroorzaakt. Dan kan daarop de middelenkeuze worden afgestemd. Zeker nu de beheersing van cercospora uitdagender wordt door het voorkomen van verminderd gevoelige isolaten. Bij deze isolaten is een aanpassing van de strategie nodig om tot een goed resultaat te komen. Voor een effectieve bladschimmelbeheersing is het dus nodig om

1) wekelijks te waarnemen,
2) herkennen welke bladschimmel(s) het gewas aantast(en),
3) de juiste middelenkeuze en
4) het waarnemen elke week te blijven herhalen.

Contact: Bram Hanse
Gelegenheid: Suikerbieteninformatiedagen 6 en 7 december 2018

Publicatie:

« Terug naar publicaties

Bladschimmelwaarschuwing

De rode gebieden zijn gewaarschuwd door de bladschimmelwaarschuwingsdienst. Klik op het gebied om de waarschuwing te lezen. Klik hier om de kaart te openen.
Meer informatie over bladschimmels vindt u ook op de bladschimmelpagina

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2021 is als bijlage bij Cosun Magazine verschenen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar. 

Infectiewaarden stemphylium

Klik op de kaart om de pagina te openen.
Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.

 

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.