donderdag 10 juni 2010
Het is van groot belang problemen op uw perceel te herkennen en ze ook te erkennen. Ook wanneer er in dit seizoen niets meer aan te doen is, is het goed deze signalen op te pikken en te noteren voor een volgende (bieten) teelt. De juiste diagnose is vaak de eerste stap naar de oplossing. De belangrijkste oorzaken van een lagere opbrengst in het SUSY-project zijn ziekten en plagen. Bemesting, behalve op sporenelementen en pH, was bijna nooit reden voor een lagere opbrengst. Bij gelijke inspanning was de onkruidbestrijding bij de toptelers beter dan bij de middentelers. Ook de hoeveelheid onkruidbieten bij middentelers was hoger dan bij toptelers. Waarnemingen op het perceel zijn belangrijk omdat alle percelen uniek zijn en de oorzaak van een lagere opbrengst per perceel verschilt. Lees meer hierover in dit artikel.
Contact:
Bram Hanse
Vakblad: Cosun Magazine, juni 2010, nr. 4
Publicatie:
Bepaal het bewaaradvies VORST voor uw locatie
Code bewaardavies VORST voor 'Lelystad'
Advies wel/niet afdekken met WINDDICHTE MATERIALEN
Het Bewaaradvies VORST suikerbieten is vanochtend om 9.00 uur vastgesteld met de op dat moment geldende weersverwachting. Zie datumcode linksonder in de kaart.
Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.
Naast de suikerbietenteelt is het IRS ook actief in onderzoek en voorlichting voor de cichoreiteelt. Het onderzoek is onder andere gericht op de onkruidbestrijding, rassen en zaadkwaliteit. Alle informatie over de cichoreiteelt, zoals actuele berichten en teeltinformatie, is te vinden op www.cichorei.nl.
De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.