Bladvlekkenziekten 1999 Ontwikkelen van een model tot bestrijding van Cercospora beticola in suikerbieten Pagina printen

zaterdag 1 juli 2000

Sinds 1998 wordt gewerkt aan de ontwikkeling van schadedrempels voor cercospora en vanaf 1999 aan een verfijning van deze drempels. Doel is om het fungicidengebruik te minimaliseren en tevens te optimaliseren. Vooraf gedefinieerde schadedrempels, met als extreme een onbehandeld object en een object volgens kalender spuiten, zijn overgenomen uit Duitsland. Als fungicide was gekozen voor een nog niet toegelaten middel uit de groep triazolen. De beginaantasting op de proefvelden te Maasbree en Toldijk was respectievelijk op 15 en 22 juli. Op het proefveld Toldijk werden geen grote verschillen in aantasting gevonden tussen de schadedrempels. Op het proefveld Maasbree veroorzaakte een flinke aantasting door cercospora een verschil in suikergewicht van 20% tussen de beste en slechtste behandeling.

Contact: Jessica Vereijssen
Uitgave: IRS Jaarverslag 1999

Publicatie:

« Terug naar publicaties

Bladschimmelwaarschuwing

De rode gebieden zijn gewaarschuwd door de bladschimmelwaarschuwingsdienst. Klik op het gebied om de waarschuwing te lezen. Klik hier om de kaart te openen.
Meer informatie over bladschimmels vindt u ook op de bladschimmelpagina

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2021 is als bijlage bij Cosun Magazine verschenen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar. 

Infectiewaarden stemphylium

Klik op de kaart om de pagina te openen.
Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.

 

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.