Van cercosporawaarschuwingsdienst naar bladschimmelwaarschuwingsdienst Pagina printen

dinsdag 1 februari 2005

In 2004 is voor het tweede jaar het cercospora-adviesmodel (CAM) getoetst. Uit de toets is gebleken dat het model de uitbreiding van cercospora niet goed voorspelt. Naast cercospora spelen ook andere bladschimmels (roest, meeldauw en ramularia) een rol. Uit de proeven in 2004 is gebleken dat alle schimmels schade doen aan bieten. Het verdient daarom aanbeveling om het CAM uit te breiden naar een bladschimmeladviesmodel (BAM). Een bespuiting moet uitgevoerd worden zodra de eerste symptomen aanwezig zijn. Voorkom extra kosten en gevaar voor resistentievorming door niet preventief te spuiten of kalenderspuiten toe te passen.

Contact: Jan Wevers
Gelegenheid: Suikerbieteninformatiedagen 2005

Publicatie:

« Terug naar publicaties

Bladschimmelwaarschuwing

De rode gebieden zijn gewaarschuwd door de bladschimmelwaarschuwingsdienst. Klik op het gebied om de waarschuwing te lezen. Klik hier om de kaart te openen.
Meer informatie over bladschimmels vindt u ook op de bladschimmelpagina

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2021 is als bijlage bij Cosun Magazine verschenen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar. 

Infectiewaarden stemphylium

Klik op de kaart om de pagina te openen.
Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.

 

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.