Het geel bietencysteaaltje (Heterodera betae): resistentie en tolerantie van suikerbietrassen met verschillende genetische achtergronden Pagina printen

maandag 14 april 2014

Het geel bietencysteaaltje (Heterodera betae) komt vooral voor op de zandgronden in het oosten en zuidoosten van Nederland. Doel van dit onderzoek was om de resistentie en tolerantie van enkele suikerbietrassen met verschillende genetische achtergronden te bepalen.

De conclusie van het onderzoek is dat met name partieel resistente rassen voor telers geschikt zijn om het geel bietencysteaaltje te beheersen en tevens schade erdoor te beperken. Vanaf 75 eieren en larven per 100 ml grond zijn deze rassen rendabel.

Contact: Elma Raaijmakers
Uitgave: 14-04-2014
Vakblad: IRS publicatie 14P03

Publicatie:

« Terug naar publicaties

Bladschimmelwaarschuwing

De rode gebieden zijn gewaarschuwd door de bladschimmelwaarschuwingsdienst. Klik op het gebied om de waarschuwing te lezen. Klik hier om de kaart te openen.
Meer informatie over bladschimmels vindt u ook op de bladschimmelpagina

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2021 is als bijlage bij Cosun Magazine verschenen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar. 

Infectiewaarden stemphylium

Klik op de kaart om de pagina te openen.
Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.

 

Toelatingssituatie

De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.