dinsdag 15 april 2014
Invertsuiker (kortweg invert genoemd) ontstaat als bietsuiker (sacharose) in glucose en fructose wordt gesplitst. Invert in bieten leidt, evenals een laag suikergehalte en een hoog kalium-, natrium- en aminostikstofgehalte, tot een verlaging van de winbaarheid van suiker en daarmee tot een verhoging van de productiekosten in de fabriek. Een laag invertgehalte in suikerbieten is het beste voor een goede verwerkingskwaliteit in de suikerfabriek. Met de juiste teelt- en bewaarmaatregelen beperkt u invertvorming, lees meer hierover in dit artikel of in de Suiker Unie-brochure.
Ventileer bij oplopende temperaturen in de bewaarhoop en bescherm de bieten tijdig tegen vorst
Contact:
Martijn Leijdekkers
Uitgave: 15-04-2014
Vakblad: IRS Informatie in Cosun Magazine, april 2014, nr. 2
Publicatie:
Bepaal het bewaaradvies VORST voor uw locatie
Code bewaardavies VORST voor 'Lelystad'
Advies wel/niet afdekken met WINDDICHTE MATERIALEN
Het Bewaaradvies VORST suikerbieten is vanochtend om 9.00 uur vastgesteld met de op dat moment geldende weersverwachting. Zie datumcode linksonder in de kaart.