zaterdag 15 februari 2014
Jaarlijks veroorzaken aaltjes voor miljoenen euro’s schade in de suikerbietenteelt. Alleen bietencysteaaltjes veroorzaken al voor ruim 13 miljoen euro aan schade. En dat zijn helaas niet de enige aaltjes die kwaad doen in suikerbieten. Vaak weten telers pas dat er aaltjes in het bietenperceel zitten, als er flinke plekken in het groeiseizoen te zien zijn. Helaas is de schade dan al vrij groot. Het is nu hét moment om een aaltjesmonster te laten analyseren, om te beslissen granulaten wel of niet te gebruiken tijdens het zaaien. Hoe u schade kunt beperken in 2014 leest u in dit artikel dat in Akker is verschenen.
Contact:
Elma Raaijmakers
Uitgave: 15-02-2014
Vakblad: Akker, nr 2, februari 2014
Publicatie:
Bepaal het bewaaradvies VORST voor uw locatie
Code bewaardavies VORST voor 'Lelystad'
Advies wel/niet afdekken met WINDDICHTE MATERIALEN
Het Bewaaradvies VORST suikerbieten is vanochtend om 9.00 uur vastgesteld met de op dat moment geldende weersverwachting. Zie datumcode linksonder in de kaart.
Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.
Naast de suikerbietenteelt is het IRS ook actief in onderzoek en voorlichting voor de cichoreiteelt. Het onderzoek is onder andere gericht op de onkruidbestrijding, rassen en zaadkwaliteit. Alle informatie over de cichoreiteelt, zoals actuele berichten en teeltinformatie, is te vinden op www.cichorei.nl.
De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.