zaterdag 1 juli 2000
Sinds 1998 wordt gewerkt aan de ontwikkeling van schadedrempels voor cercospora en vanaf 1999 aan een verfijning van deze drempels. Doel is om het fungicidengebruik te minimaliseren en tevens te optimaliseren. Vooraf gedefinieerde schadedrempels, met als extreme een onbehandeld object en een object volgens kalender spuiten, zijn overgenomen uit Duitsland. Als fungicide was gekozen voor een nog niet toegelaten middel uit de groep triazolen. De beginaantasting op de proefvelden te Maasbree en Toldijk was respectievelijk op 15 en 22 juli. Op het proefveld Toldijk werden geen grote verschillen in aantasting gevonden tussen de schadedrempels. Op het proefveld Maasbree veroorzaakte een flinke aantasting door cercospora een verschil in suikergewicht van 20% tussen de beste en slechtste behandeling.
Contact:
Jessica Vereijssen
Uitgave: IRS Jaarverslag 1999
Publicatie:
Bepaal het bewaaradvies VORST voor uw locatie
Code bewaardavies VORST voor 'Lelystad'
Advies wel/niet afdekken met WINDDICHTE MATERIALEN
Het Bewaaradvies VORST suikerbieten is vanochtend om 9.00 uur vastgesteld met de op dat moment geldende weersverwachting. Zie datumcode linksonder in de kaart.
Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.
Naast de suikerbietenteelt is het IRS ook actief in onderzoek en voorlichting voor de cichoreiteelt. Het onderzoek is onder andere gericht op de onkruidbestrijding, rassen en zaadkwaliteit. Alle informatie over de cichoreiteelt, zoals actuele berichten en teeltinformatie, is te vinden op www.cichorei.nl.
De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.