maandag 1 juli 2002
Bij hoge buitentemperaturen kan de houdbaarheid van bietenperspulpsilage onvoldoende zijn. Er kan aƫrobe instabiliteit optreden, gevolgd door structuurverlies. Het gevaar van schimmelvorming neemt toe. Uit onderzoek in 2001 bleek dat bietenpulpmonsters een lage besmetting met ongewenste schimmels te zien geven. Hoewel toxinevorming niet met zekerheid kan worden uitgesloten, zijn gerichte maatregelen om Penicillium roqueforti te bestrijden niet noodzakelijk. Wel moeten gebruikers erop gewezen worden dat zichtbaar besmette silage een zeker risico voor de diergezondheid vormt en dat geadviseerd wordt deze niet te vervoederen.
Contact:
Jim Haaksma
Uitgave: IRS Jaarverslag 2001
Publicatie:
Bepaal het bewaaradvies VORST voor uw locatie
Code bewaardavies VORST voor 'Lelystad'
Advies wel/niet afdekken met WINDDICHTE MATERIALEN
Het Bewaaradvies VORST suikerbieten is vanochtend om 9.00 uur vastgesteld met de op dat moment geldende weersverwachting. Zie datumcode linksonder in de kaart.
Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.
Naast de suikerbietenteelt is het IRS ook actief in onderzoek en voorlichting voor de cichoreiteelt. Het onderzoek is onder andere gericht op de onkruidbestrijding, rassen en zaadkwaliteit. Alle informatie over de cichoreiteelt, zoals actuele berichten en teeltinformatie, is te vinden op www.cichorei.nl.
De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.