dinsdag 1 juli 2003
Het is voor de Nederlandse suikerindustrie en producenten van alcohol van belang te weten of de door deze fabrieken geproduceerde veevoederproducten voldoen aan de samenstelling en aan de eisen gesteld aan ongewenste stoffen en producten. In 2002 is onderzoek verricht naar de samenstelling van monsters gedroogde pulp en perspulp. In samenwerking met de CEFS is gestart met het opstellen van een databank van dioxinegehalten in de coproducten van de suikerindustrie. De gemiddelde analyseresultaten van de monsters uit de campagne van 2001 kwamen overeen met de gegevens zoals vermeld in de CVB-Veevoedertabel. Uit het collectief CEFS-onderzoek bleek het gehalte aan dioxinen in gedroogde bietenpulp lager is dan wat de analysemethode kan detecteren. Vergeleken met de EU gestelde actienivaeu van 0,45 ng TEQ per kg (12% vocht) en het maximumgehalte van 0,75 ng TEQ per kg zijn de produkten van de suikerindustrie in dit opzicht veilig.
Contact:
Monique Kaemmerer
Uitgave: IRS Jaarverslag 2002
Publicatie:
Bepaal het bewaaradvies VORST voor uw locatie
Code bewaardavies VORST voor 'Lelystad'
Advies wel/niet afdekken met WINDDICHTE MATERIALEN
Het Bewaaradvies VORST suikerbieten is vanochtend om 9.00 uur vastgesteld met de op dat moment geldende weersverwachting. Zie datumcode linksonder in de kaart.
Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.
Naast de suikerbietenteelt is het IRS ook actief in onderzoek en voorlichting voor de cichoreiteelt. Het onderzoek is onder andere gericht op de onkruidbestrijding, rassen en zaadkwaliteit. Alle informatie over de cichoreiteelt, zoals actuele berichten en teeltinformatie, is te vinden op www.cichorei.nl.
De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.