dinsdag 1 juli 2003
De toepasbaarheid van perspulp in de rundveehouderij kan sterk worden verbeterd indien de afbraakkarakteristieken van de organische stof beschikbaar zouden zijn voor gebruik in de praktijk. Een van de hoofdproblemen is de snelle fermentatie in de pens van eiwit uit gras en grassilage en de langzame afbraak van bijvoorbeeld zetmeel uit snijmaïs. Uit onderzoek is gebleken dat het eiwit uit gras per uur gemiddeld met 9,81% en grassilage met 7,50% wordt afgebroken. Van perspulp ligt de waarde van de afbraaksnelheid in de buurt van 8,31%. Het synchroniserend effect van bietenpulp wordt onderzocht door de afbraakkarakteristieken te kwantificeren middels de gasproductiemethode. De gasproductietests zijn gestart in het begin van 2003. De resultaten zullen in het volgende jaarverslag worden vermeld.
Contact:
Monique Kaemmerer
Uitgave: IRS Jaarverslag 2002
Publicatie:
Bepaal het bewaaradvies VORST voor uw locatie
Code bewaardavies VORST voor 'Lelystad'
Advies wel/niet afdekken met WINDDICHTE MATERIALEN
Het Bewaaradvies VORST suikerbieten is vanochtend om 9.00 uur vastgesteld met de op dat moment geldende weersverwachting. Zie datumcode linksonder in de kaart.
Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.
Naast de suikerbietenteelt is het IRS ook actief in onderzoek en voorlichting voor de cichoreiteelt. Het onderzoek is onder andere gericht op de onkruidbestrijding, rassen en zaadkwaliteit. Alle informatie over de cichoreiteelt, zoals actuele berichten en teeltinformatie, is te vinden op www.cichorei.nl.
De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.