zondag 1 februari 2004
Een combinatie van matige pH, wortelbrand en vrijlevende aaltjes is vaak de oorzaak van een onregelmatig groeiend gewas in het voorjaar op de zandgronden. De inzet van granulaten tegen aaltjes is daarom zelden rendabel. Kennis van de toestand van de grond en bouwplan zijn essentieel om problemen te voorkomen en onnodige kosten te besparen.
Contact:
Hans Schneider
Co-auteur: Leendert Molendijk (PPO-agv) en Roland Velema (HLB)
Vakblad: Cosun Magazine, maart 2004, nr. 2; CSM Informatie, februari 2004, no. 542
Publicatie:
Bepaal het bewaaradvies VORST voor uw locatie
Code bewaardavies VORST voor 'Lelystad'
Advies wel/niet afdekken met WINDDICHTE MATERIALEN
Het Bewaaradvies VORST suikerbieten is vanochtend om 9.00 uur vastgesteld met de op dat moment geldende weersverwachting. Zie datumcode linksonder in de kaart.
Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.
Naast de suikerbietenteelt is het IRS ook actief in onderzoek en voorlichting voor de cichoreiteelt. Het onderzoek is onder andere gericht op de onkruidbestrijding, rassen en zaadkwaliteit. Alle informatie over de cichoreiteelt, zoals actuele berichten en teeltinformatie, is te vinden op www.cichorei.nl.
De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.