vrijdag 7 juli 2006
Een aantasting met bladschimmels kan tot wel drie ton suiker per hectare kosten. Een bespuiting is vaak rendabel. Echter een preventieve bespuiting meestal niet. Als u te vroeg spuit, loopt u het risico dat u later nog een keer moet spuiten. Zodra cercospora, meeldauw, ramularia of roest in het gewas zit, moet er gespoten worden. Het is dus belangrijk regelmatig uw suikerbieten te inspecteren en te kijken welke schimmel u kunt vinden. Niet alle vlekjes zijn namelijk bladschimmels. In dit artikel kunt u meer lezen over de herkenning van bladschimmels en de bestrijding ervan.
Contact:
Jurgen Maassen
Vakblad: Cosun Magazine, juli 2006, nr. 5, CSM Informatie, juli 2006, nr. 553
Publicatie:
Bepaal het bewaaradvies VORST voor uw locatie
Code bewaardavies VORST voor 'Lelystad'
Advies wel/niet afdekken met WINDDICHTE MATERIALEN
Het Bewaaradvies VORST suikerbieten is vanochtend om 9.00 uur vastgesteld met de op dat moment geldende weersverwachting. Zie datumcode linksonder in de kaart.
Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.
Naast de suikerbietenteelt is het IRS ook actief in onderzoek en voorlichting voor de cichoreiteelt. Het onderzoek is onder andere gericht op de onkruidbestrijding, rassen en zaadkwaliteit. Alle informatie over de cichoreiteelt, zoals actuele berichten en teeltinformatie, is te vinden op www.cichorei.nl.
De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.