vrijdag 6 februari 2009
Bij het vaststellen van de hoogte van de stikstof-, fosfaat- en kaliumgiften en de keuze van de meststoffen moet u (ook) rekening houden met de kosten van de meststoffen. Vooral de kunstmeststoffen zijn duurder geworden. De hoogte van de stikstofgift heeft geen invloed op de mate van optreden van bladvlekkenziekten. Het aminostikstofgehalte van de biet was in 2008 vaak erg laag. Dit hoeft niet te betekenen dat de stikstofbemesting te laag is geweest. In dit artikel wordt nader op deze onderwerpen ingegaan.
Contact:
Peter Wilting
Vakblad: Cosun Magazine, januari 2009, nr. 1
Publicatie:
Bepaal het bewaaradvies VORST voor uw locatie
Code bewaardavies VORST voor 'Lelystad'
Advies wel/niet afdekken met WINDDICHTE MATERIALEN
Het Bewaaradvies VORST suikerbieten is vanochtend om 9.00 uur vastgesteld met de op dat moment geldende weersverwachting. Zie datumcode linksonder in de kaart.
Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.
Naast de suikerbietenteelt is het IRS ook actief in onderzoek en voorlichting voor de cichoreiteelt. Het onderzoek is onder andere gericht op de onkruidbestrijding, rassen en zaadkwaliteit. Alle informatie over de cichoreiteelt, zoals actuele berichten en teeltinformatie, is te vinden op www.cichorei.nl.
De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.