maandag 25 april 2016
Als de suikerbieten gezaaid zijn, gaan kiemen en groeien, worden ook de ziekten en plagen actief. De ontwikkelende bietenplant is immers hun voedsel. Aaltjes, bodemschimmels, slakken, insecten, dierlijke belagers, te lage pH en herbiciden kunnen een ongestoorde groei van de suikerbiet belemmeren. Daarom is herkenning van deze gewasbelagers belangrijk om de juiste teeltmaatregelen te kunnen nemen. In dit artikel komt een aantal zaken aan de orde die u vanaf de zaai tot aan de gewassluiting kunt tegenkomen.
Contact:
Bram Hanse
Uitgave: 23-04-2016
Vakblad: AKKER, nr.4, pag.12, april 2016
Publicatie:
Bepaal het bewaaradvies VORST voor uw locatie
Code bewaardavies VORST voor 'Lelystad'
Advies wel/niet afdekken met WINDDICHTE MATERIALEN
Het Bewaaradvies VORST suikerbieten is vanochtend om 9.00 uur vastgesteld met de op dat moment geldende weersverwachting. Zie datumcode linksonder in de kaart.
Wordt de kaart niet goed weergegeven, klik dan op deze link.
Naast de suikerbietenteelt is het IRS ook actief in onderzoek en voorlichting voor de cichoreiteelt. Het onderzoek is onder andere gericht op de onkruidbestrijding, rassen en zaadkwaliteit. Alle informatie over de cichoreiteelt, zoals actuele berichten en teeltinformatie, is te vinden op www.cichorei.nl.
De lijst van in suikerbieten toegelaten gewasbeschermingsmiddelen is geactualiseerd en is te raadplegen op onder andere de IRS-site: www.irs.nl/toelatingssituatie. Deze lijst wordt geactualiseerd door de BO Akkerbouw.